Beleef-, Ontmoet- en Cultuurplein de Uilenbrink
De bouw van het nieuwe schoolgebouw van Openbare Basisschool de Uilenbrink in Veghel en Kinderopvang ’t Kroontje is voorspoedig verlopen en nadert zijn einde. Na de meivakantie zullen de kinderen van de school en het kinderdagverblijf dit gebouw in gebruik gaan nemen in de Veghelse wijk De Bunders. De eerste werkzaamheden voor de inrichting van het schoolplein tot Beleef-, Ontmoet- en Cultuurplein zijn onlangs gestart.
Teams van de Uilenbrink en ’t Kroontje zijn voor de inrichting van het schoolplein niet over één nacht ijs gegaan. Om wensen bij kinderen op te halen, zijn speciale lessen gegeven in de klas. Kinderen konden met behulp van tekeningen en moodboards aangeven wat zij graag willen doen op het plein. Alle wensen en eisen van de kinderen en de teams hebben een plaats gekregen in het ontwerp voor het schoolplein.
Op het nieuwe plein wordt ruimte gecreëerd voor spelen en bewegen. Zo wil men een klimtoestel, een zandbak en ruimte om te voetballen. Er is ruimte voor ontmoeting op het plein. Er komen ronde banken en op een speciaal podium kunnen kinderen optreden in de buitenlucht of kan worden gepresenteerd. Aan de voorkant van het gebouw worden 2 buitenlokalen gerealiseerd. Hier is ruimte voor o.a. natuur- en technieklessen. Er zal een moestuin worden aangelegd en er wordt gedacht aan biodiverse beplanting. Voor de kleuters is er een fijne buitenlesruimte met onder andere een zandbak en waterspeelplek.
Natuurlijk zijn de wensen altijd groter dan het beschikbare budget. Het schoolbestuur, obs de Uilenbrink, Kinderopvang ’t Kroontje en Gemeente Meierijstad zorgen voor een groot deel van de financiering van het nieuwe schoolplein. Ook is er aanvullende subsidie aangevraagd voor extra budget. Dit is echter nog niet voldoende om alle wensen uit te laten voeren.
Samen aan de slag!
Kinderen gaan op 25 maart voor het goede doel een sponsorloop houden. Via de nieuwsbrief van school worden ouders hierover geïnformeerd. Ook zal er vanaf deze week een speciale crowdfundingwebsite worden gelanceerd. Via dit platform kunnen ouders, grootouders, buurtbewoners en anderen een donatie doen voor de inrichting van het schoolplein. Ook ondernemers zullen worden gevraagd een bijdrage te doen. Wat zou het mooi zijn als wij op deze manier samen met de gemeenschap deze droom kunnen waarmaken.
Bouwt u ook mee aan het schoolplein van de Uilenbrink? Geef uw donatie op http://www.crowdfundingvoornatuur.nl/uilenbrink Hopelijk gaat het ons samen lukken deze droom waar te maken.